Avinash Kaushik heeft zijn kwartaalijkse (?) lijst van best web analytics blogs weer gepubliceerd. Het heeft hem vier edities gekost, maar hij staat op de eerste plaats. Weliswaar heeft hij zijn stijging te danken aan een daling van de blog van Jeff Gills, maar toch is de eerste plaaats een feit. Dit zal dus wel de laatste keer zijn dat de lijst verschijnt :-). De lijst voor april 2007 ziet er in ieder geval als volgt uit:

Overall Top Ranked:

# 1: Occam’s Razor by Avinash Kaushik
# 2: Web Metrics Guru by Marshall Sponder
# 3: Google Analytics Blog by Jeff Gills
# 4: Web Analytics World by Manoj Jasra
# 5: Eric T. Peterson’s Analytics Weblog by Eric Peterson
# 6: Increasing your website’s conversion rate by Robbin Steif
# 7: Unofficial Google Analytics Blog by Michael Harrison
# 8: Lies, Damned Lies… by Ian Thomas
# 9: WebAnalytics.be Blog by Aurélie Pols
# 10: Web Analysis, Behavioral Targeting and Advertising by Anil Batra

De positie in de top 10 van januari heeft Aurélie geen windeieren gelegd. Haar Technorati ranking is de laatste drie maanden gestegen van 81.000 naar 37.000!

Avinash geeft ook weer twee persoonlijke tips:

# 1 Web Analytics & Affiliate Marketing blog by Dennis R. Mortensen
# 2 Visioactive by Ian S. Houston

Hij verwijst naar een interessante post op de blog van Dennis Mortensen: The long tail ….. and how to calculate missing revenue. Inderdaad, een aanrader!

3 Reacties op “Avinash kan er mee ophouden”
  1. Free info like this is an apple from the tree of knewoedgl. Sinful?

  2. Dan,You may not be able to filter by user agent out of the box, but there are tignhs you can do to accomplish this if you have the resources.You should be able to check and capture the user agent string with the javascript:var uagent = navigator.userAgent;Then you can attach that to the user defined variable by doing:pageTracker._setVar(uagent);Now that useragent string has been assigned as a user defined variable for that visitor’s session in GA.And the User Defined Variable is something that you can filter/segment on.Even if you are already using the User Defined Variable for other tignhs, there are options, but that is the simplest.NOTE: I’ve never done this, and there may be some caveat of which I am not aware, such as navigator.userAgent doesn’t exist for some browsers, etc.John

  3. That kind of thinking shows you’re an expert

Plaats een reactie