Via de Google Analyitcs Blog werd ik gewezen op een update van Google Website Optimizer. De eerste verandering is de toevoeging van een A/B test. dit kon overigens ook al in Google Analytics, maar het is nu wat makkelijker. Op het eerste gezicht lijkt dit geen verbetering, maar voor pagina’s weinig traffic is dit vaak de enige werkbare test. Er is ook een aardige demo gemaakt waar je kunt zien hoe je een A/B test kunt opzetten.

Verder nog een aardig mogelijkheid om de tijd dat je op de site blijft als een conversie te kunnen tellen (bijvoorbeeld het lezen van een artikel). Als laatste full factorial versus fractional experimental data analysis. Hiermee kun je het aantal testvarianten sterk terugbrengen. Combinaties waarvan je geen resultaat verwacht kun je uit de test laten. Zo voorkom je testplannen met onnoemelijk veel testvarianten. Wees hier wel voorzichtig mee, want het blijft gevaarlijk om op voorhand zaken uit te sluiten.

Plaats een reactie