Een tijdje geleden werd ik op de blog van Avinash Kaushik gewezen op de introductie van 4Q, een gratis tool om online onderzoek mee te doen. Op zich geloof ik sterk in meten wat er op je site gebeurt, maar dit geeft niet altijd een volledig beeld van het doel van bezoekers en of ze dat doel bereikt hebben.

Online onderzoek kan daar heel goed inzicht in geven. 4Q is een gratis tool, waarmee je zelf vrij eenvoudig enquetes onder je bezoekers af kunt nemen. Online research is toch al sterk in de lift en met dit soort tools zal dat alleen maar groter worden.

Wil je 4Q ook eens proberen? Inschrijven kan hier. Weet iemand nog andere interessante gratis tools?

Tags: ,
1 reactie op “4Q - gratis online onderzoekstool”
  1. Survey Monkey is ook een gratis onderzoekstool, o.a. Phillips heeft er mee gewerkt.

    Je kunt eenvoudig de stylesheets aanpassen naar je eigen huisstijl, simepel rapporten uitdraaien en de resultaten exporteren.

    http://www.surveymonkey.com

    Zoek je een kwalitatief goede onderzoekstool en wil je wel betalen? Wij werken met MWM2 en zijn hier ontzettend tevreden over. Uitstekende service vanuit het ebdrijf, vele vraagmogelijkheden waarbij ook plaatjes en video’s toegevoegd kunnen worden, ontzettend gebruiskvriendelijk voor de onderzoeker en respondent (wij werken met senioren).

Plaats een reactie