Op Web Analytics World deze week een interview met Akim Arikan, schrijver van het boek Multichannel Marketing. Een interessant interview met iemand dat zowel in online als offline marketing actief is en weet hoe je beide samen kunt brengen. Mijn favoriete vraag, maar vooral antwoord:

Please elaborate on the paradigm changes for Multichannel Analytics between Brand Marketers vs. Direct Marketers vs. Web Analysts.

……..
This is why in direct marketing, and especially the variant that is called relationship marketing, there is something called “customer decisioning”. This is at the heart of the analytics here and all marketing is triggered from it. Unlike common practice in web analytics today, direct marketers analyze their customers even more than they analyze campaigns, creative, etc.

Dit is mijns inziens de reden dat de toekomst van web analytics binnen databasemarketing ligt! Uiteindelijk draait het ook online om klanten, voor wie internet ’slechts’ één kanaal is. Het hele interview is hier te lezen.

Tags:
Plaats een reactie