De huidige financiele crisis is een voorbode voor een recessie, zoals het IMF afgelopen week maar weer eens berichtte. In mindere tijden wordt de korte termijn opeens weer belangrijker dan de lange en wordt de budgetriem over het algemeen strakker aangetrokken.

Waar dit voor marketeers mindere tijden zijn, kunnen marketing intelligence specialisten nu laten zien dat ze toegevoegde waarde hebben. Als het budget onder druk staat zal accountability steeds meer van belang worden en worden indicatoren als kosten per conversie opeens wel belangrijk.

In tijden van voorspoed draait het marketingbudget grotendeels op het werven van nieuwe klanten. Als het economisch even wat minder gaat wordt klantacquisitie opeens moeilijk een daarmee duur. Plotseling moet de omzet uit uit bestaande klanten gehaal worden. En wie kan beter voorspellen welke klant met welke propositie het beste te benaderen dan de marketing intelligence specialist?

Marketing intelligence heeft traditioneel altijd moeite om zichzelf te profileren binnen een organisatie. Te vaak wordt de afdeling gezien als selectiehuis of profielenfabriek. Nu accountability en ROI van marketing de aandacht van het management is de tijd aangebroken om een woordje mee te gaan spreken. Laat zien wat je als afdeling oplevert. Als je bewijst dat jouw analyses en programma’s geld opleveren, volgt het budget vanzelf.

Plaats een reactie