In deze roerige tijden ben ik wat alerter op financieel nieuws en dus wat vaker op onder andere dft.nl te vinden. Vandaag werd ik verrast door het bericht dat Van den Ende & Deitmers een belang van 30% hebben genomen in Metrixlab.

Metrixlab, in 2008 nog door de MOA uitgeroepen tot marktonderzoekbureau van het jaar, wil het geld gaan gebruiken voor gerichte overnames in het buitenland om in 2011 tot de top 25 onderzoeksbureau’s ter wereld te behoren.

Han de Groot, CEO of Metrixlab (uit het persbericht):
“As an online market research agency we have the ambition to belong to the ESOMAR global Top-25 market research agencies and the global Top-5 online market research agencies by 2011. In 2007 two ‘new generation’ online agencies have already entered the ESOMAR Global Top-25 ranking.

This proves that the internet is currently revolutionizing market research. Specialized online agencies like us, with a clear focus, proprietary products and global panels have been able to compete with traditional market research multionationals like TNS, GfK, IPSOS, Millward Brown and Research International. To use this market momentum, we have moved into this co-operation with Van Ende & Deitmers. They will enable us to accelerate our growth, organically and via selective acquisitions.”

Tags: ,
Plaats een reactie