Via de Marketing Intelligence Netherlands groep op LinkedIn werd ik benaderd door Jasper Stoop. Jasper is student Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente doet op dit moment onderzoek naar het opzetten van een referentiemodel voor KPI reporting binnen Sales en Marketing.

Het model moet het mogelijk maken om op basis van het type bedrijf en de functionele rol van een werknemer binnen dat bedrijf een bepaalde set van KPI’s te verkrijgen. Simpel gezegd komt dit dus neer op de vraag: wat zijn de belangrijkste KPI’s die een werknemer met functie X, werkzaam bij een bedrijf van type Y gebruikt om zijn of haar performance te meten?

Om een antwoord op deze vraag te krijgen en daarmee het model te maken, worden door middel van online en face-to-face interviews verscheiden professionals werkzaam in Sales en Marketing gevraagd om KPI’s te beoordelen op hun nut en gebruik. Op dit moment is een vooronderzoek gaande dat probeert een voorselectie te maken van KPI’s per afdeling (Sales, Marketing, Trade).

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden. Direct de vragenlijst invullen kan natuurlijk ook.

Tags: ,
1 reactie op “Sales en Marketing KPI reporting; een Business Intelligence referentiemodel”
  1. Klinkt goed het vaststellen van heldere doelen helpt iedereen verder.

Plaats een reactie